Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos

4 port

Du behöver:

  • 600 – 800 gr kycklingfilé
  • 3 dl Svenskt Matvete
  • 3 – 4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 tsk kardemummakärnor
  • 3 – 4 tsk gurkmeja
  • 3 tsk torkad koriander
  • 6 – 8 aprikoser
  • ca 140 gr ädelost
  • 2 msk curry
  • 3 tsk ingefära
  • 2 msk senapsfrön
  • 2 kvistar mynta
  • olivolja
  • salt

Gör så här:

Skär aprikoserna i stora bitar. Hetta upp en panna (går bra direkt på grillen om du vill) och häll i oljan. Fräs aprikoserna med kryddorna i ca tre minuter. Häll i gryn och smula ner buljongen. Häll på vatten och lägg på ett lock. Koka i 10 till 15 minuter beroende på hur hårt tuggmotstånd du vill ha. Ta av från värmen och låt svalna något. Smula/tärna sedan över ädelosten.
Mortla de torra kryddorna tillsammans med bladen från myntakvistarna. Gnid sedan in kycklingen med kryddblandningen och lägg på grillen. Grilla filéerna i 5 till 8 minuter på varje sida. Eller tills innertemperaturen är ca 70 grader (mät med köttermometer).

Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser
Kikärtsbiffar med curryvete, rotfrukter, och chutneycréme
Ugnstekt laxfilé med krämiga spenatgryn
Ugnstekt falukorv med tomatgratinerade kvarngryn