Grillad chorizo och matvetesallad med kapris

4 portioner

Du behöver:

  • 3 dl Svenskt Matvete
  • 3 – 4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk kapris
  • 3 msk syltlök
  • 3 msk bostongurka
  • 2 msk senap
  • ½ purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 tsk dragon
  • 2 tsk torkad dill
  • rostad lök
  • salt och peppar
  • 4 – 6 chorizo eller andra kryddstarka korvar

Gör så här:

Koka grynen med buljongtärningen och vattnet, antingen i panna direkt på grillen eller på spisen. Koka i 10 till 15 minuter under lock, beroende på hur mycket tuggmotstånd du vill ha i grynen. Hacka lök och purjolök. Blanda alla övriga ingredienser, förutom den rostade löken. Blanda ned alltsammans i grynen och smaka av med salt och peppar. Garnera salladen med den rostade löken. Snitta korvarna och grilla några minuter på var sida tills de har fått fin färg och är varma rakt igenom.

Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad