Matvete med jordgubbar och mango. Jättegott till kött och ger helt nya smakkombinationer.
Ingredienser
- 3 dl matvete
- 3,5 dl vatten
- 1 buljongtärning
Gör så här:
1.Koka upp buljong och vatten.
2. Sjud sedan vetet i vattnet i 12 minuter.
Ingredienser
- ½ – 1 ask skivade jordgubbar
- 1 tärnad mango
- skal och saft från 1 lime
- 2 msk vit balsamicovinäger
- 2 msk olivolja
- ½ kruka strimlad basilika
- Salt och peppar
3. Rör ihop lime, olivolja och balsamicovinäger.
4. Blanda det med den strimlade basilikan.
5. Häll blandningen över matvetet och blanda sedan i jordgubbar och mango.
6. Smaka av med salt och peppar.
Tips! Matvete med jordgubbar och mango serveras med fördel till en stekt eller grillad biff. Stek förslagsvis biffen ett par minuter på var sida, salta och peppra. Låt den sedan vila i pannan ytterligare några minuter innan servering.