Matvete med jordgubbar och mango. Jättegott till kött och ger helt nya smakkombinationer.

Ingredienser

  • 3 dl matvete
  • 3,5 dl vatten
  • 1 buljongtärning

Gör så här:
1.Koka upp buljong och vatten.
2. Sjud sedan vetet i vattnet i 12 minuter.

Ingredienser

  • ½ – 1 ask skivade jordgubbar
  • 1 tärnad mango
  • skal och saft från 1 lime
  • 2 msk vit balsamicovinäger
  • 2 msk olivolja
  • ½ kruka strimlad basilika
  • Salt och peppar

3. Rör ihop lime, olivolja och balsamicovinäger.
4. Blanda det med den strimlade basilikan.
5. Häll blandningen över matvetet och blanda sedan i jordgubbar och mango.
6. Smaka av med salt och peppar.

Tips! Matvete med jordgubbar och mango serveras med fördel till en stekt eller grillad biff. Stek förslagsvis biffen ett par minuter på var sida, salta och peppra. Låt den sedan vila i pannan ytterligare några minuter innan servering.

Detta recept innehåller

Salsa, som en dans för magen

”Vilken härligt fruktig salsa med massor av vitaminer och antioxidanter! Dessutom innehåller den massor av de snälla vattenlösliga fibrerna som vår mage mår så bra av.”

– Lisa Munters, kostrådgivare

Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser