Ugnsstekt lax med krämig matvete och senap. Variera laxen på detta enkla och goda sätt. Ingredienser Cirka 4 portioner

  • 2 dl matvete
  • 3,5 dl vatten
  • 1 tsk dillfrö
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Salt och peppar

Gör så här: 1. Koka upp vattnet med dillfrö och buljongtärning. 2. Lägg i matvetet och sjud i cirka 15 minuter. 3. Häll sedan av överflödigt vatten och salta och peppra. 4. Låt matvetet svalna. Ingredienser

  • ½ finhackad fänkål
  • 3-5 strimlade salladslökar
  • 2 tsk kapris
  • 2 tsk senap
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk yoghurt eller gräddfil
  • Hackad dill
  • Rädisor
  • Salt och peppar

5. Blanda samtliga ingredienser tillsammans med matvetet, smaka av med salt och peppar. 6. Tillsätt gärna dill och skivade rädisor. Tips! Det här är gott att servera med lax. Stek laxen i cirka 2-3 minuter på varje sida. Tillaga den färdigt i ugnen på 175 grader. Cirka 7-10 minuter beroende på tjockleken.

Detta recept innehåller

OMG, Omega 3!

”Rädisor är otroligt rika på C-vitamin som främjar upptaget av kalcium. Det ger oss starkare immunförsvar, friskare hud och starkare skelett. Laxen innehåller fleromättade fetter som Omega 3 som är livsnödvändiga för kroppen. De reparerar celler samt att de minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.” – Lisa Munters, kostrådgivare

Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser