Dalfolk gillar inte när man krånglar till det. Och de är galna i att grilla. Den här krämiga såsen är löjligt enkel. Löjligt god till i stort sett allt du grillar. Och går löjligt fort att göra.

Ingredienser
  • 200 g fetaost
  • 200 g crème fraiche
  • 1 king solo vitlök eller 3 klyftor vanlig vitlök
  • 1 kruka persilja
  • ½ dl mjölk
  • Peppar
  • Ev. salt
Gör så här
  1. Mixa fetaosten tillsammans med crème fraiche.
  2. Skala och riv ner vitlöken med rivjärn.
  3. Finhacka persiljan och blanda ner den i krämen.
  4. Tunna ut krämen med mjölken och peppra efter behag.
  5. Smaka av med lite salt.
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad