Kvarngryn, rödbetor, hallon och chevré med honungsvinägrett. Spännande tillbehör till kött, jättegott till lamm. Ingredienser

  • 3 dl kvarngryn
  • 3,5 dl vatten
  • Hackad rosmarin
  • Olivolja
  • Salt
  • 3-4 färska rödbetor delade i fyra bitar
  • ½-1 ask färska hallon
  • 120 g tärnad chévre

Gör såhär: 1. Koka upp vatten med olja, salt och rosmarin. 2. Låt kvarngrynen sjuda i 10 minuter. 3. Blanda dem sedan med rödbetorna, hallonen och chévren.

Vinägrett

Ingredienser

  • 1 tsk honung
  • 4 tsk vinäger
  • 3 tsk skånsk senap
  • 3-4 msk olja
  • Salt och peppar

Gör så här: Rör ihop alla ingredienserna och häll den färdiga vinägretten över kvarngrynsalladen. Tips! Servera med fördel till exempelvis lamm. Jag väljer gärna en lammentrecôte stekt med rosmarin, vitlök, salt och peppar. Stek den 3-4 minuter på varje sida och ställ den sedan i ugnen tio minuter på 150 grader. Enkelt va?

Detta recept innehåller

Ju mer färg desto bättre

”Ju färgstarkare en grönsak är desto mer rik är den på antioxidanter. Men rödbetor har många fler fantastiska egenskaper. Den är stärkande för blodet, har en renande effekt på levern och har dessutom förmågan att öka cellernas syreupptagningsförmåga.” – Lisa Munters, kostrådgivare

Vintergatan
Vinternatt
Kärringröra med matvete (en given vinnare på julbordet)
Brynta kvarngryn med torsk, ägg och brysselkål
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser
Kikärtsbiffar med curryvete, rotfrukter, och chutneycréme
Ugnstekt laxfilé med krämiga spenatgryn
Ugnstekt falukorv med tomatgratinerade kvarngryn
Vår egen flygande Jakob
Italienska kotletter med krämiga parmesangryn
BBQ Wok med örtaioli
Tacopaprika med avokadosallad och nachochips
Gulaschsoppa på älgfärs
Saffranspaella
Ceasargryn med baconlindad romansallad
Renskavsgryta med kantarellgryn
Saftiga hamburgare
Min egen kvarngrynsallad
Bakade short ribs
Grillad lammentrecôte
Skagenröra på matvetevåffla
Kvarngryn med parmesan
Kalljästa frukostfrallor
Rotfruktsoppa på rökt bog
Chili på Ekologisk Matvete
Torskfilé med rostad vitlök
Saffransbulgur med ugnsrostad fänkål och kallrökt lax
Värmande gryta med lammfärs, grönkål och kamutvete
Julköttbullar med matvetesallad och snabbpicklad gurka
Krispig rödkålssallad med kvarngryn och apelsindressing
Mathavresallad med rostad pumpa, brysselkål och senapsdressing
Får det vara lite rött?
Friskt, sa gubben
Fredagsfina fisken
Helenas jambalaya
Middag den 24:e
Bruschetta på svenska
Syrliga pannan
Somrig klassiker
Mustig augusti
Ceasardröm
Grillkväll i fickformat
Laxlyx
Mozzarellamums
Semestertallrik från Dalarna
Picknick med krisp
Skärgårdspanna
Caesardressing
En enkel bearnaise
En rörig pesto
Power bars
Zeyton ba parake gandom
Soupe jo
Meygo ba parake gandom
Lobya polo
Bagahali
Ashe mast
Ashe gandom
Ashe adas
Fredrix Ketchup
Klassisk aioli
TXS BBQ
Fetaostkräm från Dalarna
Calvadosfikon med krispigt havreströssel
Maränger
Dipp med dill och kapris
Kornotto med hummer
Dröm för två
Hjälmaregös
Hjärtekraft
Höstlamm
Varm nypsoppa
Duva med höstäpple
Ostfrestelse