Pesto betyder stött. Det vill säga att man ska stöta den i en mortel. Jag tycker att man lika gärna kan göra den med en stavmixer. Och med riktig parmesanost.

Ingredienser
  • 2 krukor basilika
  • 2 krukor persilja
  • 25 g pinjenötter
  • 1 king solo vitlök (riven), eller 3 rivna klyftor vanlig vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl matolja
  • 100 g riven parmesanost (Parmiggiano Reggiano)
  • Salt
  • Svartpeppar
Gör så här
  1. Plocka loss bladen från basilikan och lägg dem i en bunke. Lägg i persiljebladen i samma bunke.
  2. Ta en stavmixer och mixa bladpersiljan samt basilikan ihop med vitlöken och oljan. Fortsätt tills du får en slät sås.
  3. Tillsätt pinjenötterna och fortsätt mixa tills den är så slät som du vill ha den.
  4. Krydda med salt och peppar, vänd ner den rivna parmesanosten.
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad