Crème brûlée med müsli på rostat mathavre och Macadamianötter samt råa hjortron.

Ingredienser
  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 7 äggulor
  • 60 g strösocker
  • 2 vaniljstänger (bourbon)
GÖR SÅ HÄR
  1. Blanda mjölk, grädde, socker och äggulor i en bunke.
  2. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur dem.
  3. Lägg ner vaniljfröna i bunken och rör om.
  4. Värm i en kastrull tills sockret har smält, sila och häll upp smeten i en form.
  5. Grädda i ugnen (100 grader) tills brûléen har stannat.
  6. Ta ut den och strö på råsocker.
  7. Bränn ytan med en brännare och låt sockret bli knäckigt.
MATHAVREMÜSLI
  • 100 g macadamianötter
  • 1 dl mathavre
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl florsocker
GÖR SÅ HÄR
  1. Sjud havren tills den har mjuknat och häll av överflödigt vatten.
  2. Lägg upp mathavren tillsammans med delade macadamianötter på en plåt och pudra över lite florsocker. Rosta i ugnen på 125 grader tills mathavren får färg.
  3. Blanda och servera med sommarens hjortron.
Detta recept innehåller
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser