Det här är en personlig favorit till såväl fisk som ljusare kött, till exempel kyckling och fläskkarré.

Ingredienser
  • 4 äggulor (Tips! Gör maränger på äggvitorna)
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Saften och rivet skal av 1 citron
  • 6 dl matolja
  • 1 burk kapris
  • 2 knippen dill
Gör så här
  1. Blanda äggulor, senap och vinäger i en bunke.
  2. Vispa blandningen porös, häll i oljan sakta eftersom du vispar. OBS! Häll inte i för mycket åt gången.
  3. Vispa tills oljan är slut.
  4. Hacka kaprisen och dillen fint och blanda ned i majonnäsen.
  5. Lägg i citronskalet och saften.
  6. Smaka av med salt och peppar.
Tips

Se till att äggen och oljan har samma rumstemperatur innan du sätter igång. När du smakar av, använd nydiskade skedar varje gång.

Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad