Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)

4 portioner.

DU BEHÖVER:

  • 3 dl Svenskt Matvete
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök solo
  • 1 röd paprika
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk tacosalsa (ca 230 g)
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tetra mixade bönor (ca 280g)
  • 1 burk vita bönor i tomatsås
  • ca 2 dl vatten

Avocadoröra:

  • 2 avokado
  • 1 lime (skal och saft)
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 1 klyfta vitlök
  • hackad färsk koriander
  • salt, peppar och chiliflakes

GÖR SÅ HÄR:

Hacka lök, vitlök och paprika. Fräs i het panna med olja, slå i grynen efter ett par minuter. Krydda med tacokryddan. Slå sedan i salsa, tomatkross och båda bönsorterna. Slå på vatten och låt koka under lock i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Mosa avokadon. Finhacka lök och tomat och blanda i. Hacka i koriandern, riv i vitlök och limeskal. Pressa över limesaften och blanda. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.

Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser
Kikärtsbiffar med curryvete, rotfrukter, och chutneycréme
Ugnstekt laxfilé med krämiga spenatgryn
Ugnstekt falukorv med tomatgratinerade kvarngryn
Vår egen flygande Jakob
Italienska kotletter med krämiga parmesangryn
BBQ Wok med örtaioli