Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)

4 portioner.

DU BEHÖVER:

  • 3 dl Svenskt Matvete
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök solo
  • 1 röd paprika
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk tacosalsa (ca 230 g)
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tetra mixade bönor (ca 280g)
  • 1 burk vita bönor i tomatsås
  • ca 2 dl vatten

Avocadoröra:

  • 2 avokado
  • 1 lime (skal och saft)
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 1 klyfta vitlök
  • hackad färsk koriander
  • salt, peppar och chiliflakes

GÖR SÅ HÄR:

Hacka lök, vitlök och paprika. Fräs i het panna med olja, slå i grynen efter ett par minuter. Krydda med tacokryddan. Slå sedan i salsa, tomatkross och båda bönsorterna. Slå på vatten och låt koka under lock i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Mosa avokadon. Finhacka lök och tomat och blanda i. Hacka i koriandern, riv i vitlök och limeskal. Pressa över limesaften och blanda. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.

Kärringröra med matvete (en given vinnare på julbordet)
Brynta kvarngryn med torsk, ägg och brysselkål
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos