Ceasargryn med baconlindad Romansallad

Du behöver:

4 port

3 dl Matvete
4 dl vatten
1 tärning umamibuljong eller grönsaksbuljong
1 ask cocktailtomater
½ rödlök
1 tetra kidneybönor
3 st gemsallad
3 pkt bacon
Caesardressing:
3 äggulor
½ ask sardeller
2 msk dijonsenap
3 msk vinäger
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
2,5-3 dl olja
ev lite vatten

Gör så här:

Koka grynen med en tärning buljong. Klyfta salladen och låt roten vara kvar. Linda sedan 2 skivor bacon runt varje klyfta. Fäst baconet med tandpetare, annars lossnar det lätt när du steker. Fräs sedan i en het panna tills baconet är gyllene. Dela tomaterna och skiva löken. Blanda ner i de ljumna grynen.

Dressing: Blanda äggulor, sardeller, riven vitlök med dijonsenap och vinäger. Häll också i pressad citron och riven parmesan. Mixa det hela med stavmixer eller matberedare tills det är ordentligt blandat. Fortsätt mixa medan du häller ner oljan långsamt i en fin stråle. Späd eventuellt med lite vatten och smaka av med peppar. Blanda ner dressingen i grynsalladen. Servera med den baconstekta salladen.

Detta recept innehåller
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad