Ceasardröm

Majskyckling med kvarngrynssallad.

4 portioner

  • 1 majskyckling (2 filéer)
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 kruka ramslök
  • 1 huvud romansallad
  • 200 g grön sparris
  • 3 dl kvarngryn
  • 1 vitlök (King solo)
  • 1 knippe färsklök

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 110 grader. Skala och dela färsklöken. Stek med vitlöken.
2. Stek kycklingen. Först på skinnsidan så att den får färg. Salta och peppra.
3. Lägg kycklingen i en ugnsform och sätt i en köttermometer. Den är klar när temperaturen i mitten nått 70 grader. (Skär ett snitt och kontrollera att kycklingen inte är röd inuti) Låt den sedan svalna.
4. Koka upp vatten i en kastrull. Salta det lätt. Dela sparrisen och koka dem i cirka 15 sekunder. Lägg dem sedan i en salladsskål.
5. Skär ett kryss i tomaterna med en kniv och låt även dem koka 10-15 sekunder. Doppa dem sedan i iskallt vatten så att skalet krackelerar. Skala dem och lägg dem tillsammans med sparrisen.
6. Lägg kvarngrynen och skivad vitlök i en kastrull med 4 ½ deciliter vatten. Salta och låt sjuda i 10 minuter. Häll av överflödigt vatten.
7. Dela romansalladen i bitar och lägg den i salladsskålen tillsammans med löken från ugnsformen. Dela ramslöken och blanda ner den i salladen.
8. Dela kycklingen i skivor och lägg i salladen. Toppa med hyvlad parmesan.
9. Skiva bröd, lägg dem på en plåt och ringla över lite olja. Grädda dem i ugnen tills de får gyllenbrun färg. Servera dem sedan till salladen.

Ceasardressing

  • 2 äggulor
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • ½ vitlök (King solo)
  • 1 citron
  • 4 sardeller i olja
  • 3 ½ dl rapsolja
  • 150 g parmesanost

Rör ihop äggulorna, senapen och vinägern i en skål. Riv ner vitlöken och citronskalet. Blanda med lite pressad citron. Vispa i cirka 4 minuter medan du häller ner oljan i en tunn stråle. Finhacka sardellerna, riv parmesanosten och blanda i dressingen. Salta och peppra.

Tips: Se till att äggen och oljan har samma rumstemperatur.

Detta recept innehåller
Vintergatan
Vinternatt
Kärringröra med matvete (en given vinnare på julbordet)
Brynta kvarngryn med torsk, ägg och brysselkål
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser
Kikärtsbiffar med curryvete, rotfrukter, och chutneycréme
Ugnstekt laxfilé med krämiga spenatgryn
Ugnstekt falukorv med tomatgratinerade kvarngryn
Vår egen flygande Jakob
Italienska kotletter med krämiga parmesangryn
BBQ Wok med örtaioli
Tacopaprika med avokadosallad och nachochips
Gulaschsoppa på älgfärs
Saffranspaella
Ceasargryn med baconlindad romansallad
Renskavsgryta med kantarellgryn
Saftiga hamburgare
Min egen kvarngrynsallad
Bakade short ribs
Grillad lammentrecôte
Skagenröra på matvetevåffla
Kvarngryn med parmesan
Kalljästa frukostfrallor
Rotfruktsoppa på rökt bog
Chili på Ekologisk Matvete
Torskfilé med rostad vitlök
Saffransbulgur med ugnsrostad fänkål och kallrökt lax
Värmande gryta med lammfärs, grönkål och kamutvete
Julköttbullar med matvetesallad och snabbpicklad gurka
Krispig rödkålssallad med kvarngryn och apelsindressing
Mathavresallad med rostad pumpa, brysselkål och senapsdressing
Får det vara lite rött?
Friskt, sa gubben
Fredagsfina fisken
Helenas jambalaya
Middag den 24:e
Bruschetta på svenska
Syrliga pannan
Somrig klassiker
Mustig augusti
Ceasardröm
Grillkväll i fickformat
Laxlyx
Mozzarellamums
Semestertallrik från Dalarna
Picknick med krisp
Skärgårdspanna
Caesardressing
En enkel bearnaise
En rörig pesto
Power bars
Zeyton ba parake gandom
Soupe jo
Meygo ba parake gandom
Lobya polo
Bagahali
Ashe mast
Ashe gandom
Ashe adas
Fredrix Ketchup
Klassisk aioli
TXS BBQ
Fetaostkräm från Dalarna
Calvadosfikon med krispigt havreströssel
Maränger
Dipp med dill och kapris
Kornotto med hummer
Dröm för två
Hjälmaregös
Hjärtekraft
Höstlamm
Varm nypsoppa
Duva med höstäpple
Ostfrestelse