BBQ wok

4 Port.

Du behöver:

3 dl svenskt Matvete
4 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
500 g fläskkarré
0,5 dl BBQsås
4 msk soya
3 msk honung
1 tsk anchochilipulver
1 paprika
1 rödlök
10 champinjoner
Örtaioli:
3 äggulor
2 msk dijonsenap
3 msk vinäger
1 vitlöksklyfta
mixade örter
2,5-3 dl olja

Gör så här:
Strimla karrén och bryn i en wok eller stekpanna. Slå sedan på BBQsås, soya och honung. Fräs ett par minuter. Koka upp grynen med buljong och låt sjuda i ca tio minuter. Strimla paprikan, löken och dela champinjonerna. Lägg i grönsakerna och blanda runt. Fräs med ett par minuter och blanda sedan ner de färdigkokta grynen.

Aioli:
Blanda äggulor med vinäger och dijonsenap. Riv ner vitlöken och ta ett rejält knippe av dina favoritörter. Mixa sedan alltsammans. Fortsätt mixa medan du häller ner oljan i en fin stråle. Smaka av med salt och serveratill woken.

Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad