Bagahali
Ingredienser

4 port

  • 2 dl Kvarngryn
  • 2 dl Bondbönor
  • 2 msk Dill
  • 2-3 st Potatisar
  • 1 liter Vatten
  • 1 st Grönsaksbuljong (tärning)
  • 2 msk Olja
  • 1 tsk Grillkrydda
  • 1 krm Gurkmeja
  • Salt
Gör så här
  1. Koka Kvarngrynen i buljong i ca 8 minuter.
  2. Häll i bondbönor och låt koka ett par minuter.
  3. Hacka dill och lägg i grytan tillsammans med kryddor och salt. Koka ihop någon minut. Häll bort vattnet, använd sil eller durkslag.
  4. Häll i olja och två msk vatten i en kastrull, täck botten med skivad potatis, häll över gryn och bönblandningen och låt värma på medelvärme 10-15 minuter.
  5. Smaklig måltid!
Detta recept innehåller
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser