Ashe mast
Ingredienser

4 port

  • 2 dl Matvete
  • ½ dl Råris
  • ½ dl Röda linser
  • ½ dl Gröna linser
  • 1 liter Buljong (valfri)
  • 1 dl Persilja
  • ½ dl Gräslök
  • ½ dl Dill
  • 1 st Gul lök
  • 1 msk Torkad eller färsk mynta
  • 2 st klyftor Vitlök
  • 1½-2 dl Yoghurt
Gör så här
  1. Koka de gröna linserna ca fem minuter i buljong och tillsätt matvete. Låt koka ytterligare i ca 5 minuter.
  2. Tillsätt råris och röda linser och låt koka ca 10 minuter.
  3. Tillsätt örterna och låt koka i ca 5 minuter till.
  4. Fräs löken i lite olja, tillsätt i grytan och rör om.
  5. Blanda i yoghurt och servera med lite färsk mynta och citronsaft.
  6. Trevlig måltid!
Detta recept innehåller
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser