Ashe mast
Ingredienser

4 port

  • 2 dl Matvete
  • ½ dl Råris
  • ½ dl Röda linser
  • ½ dl Gröna linser
  • 1 liter Buljong (valfri)
  • 1 dl Persilja
  • ½ dl Gräslök
  • ½ dl Dill
  • 1 st Gul lök
  • 1 msk Torkad eller färsk mynta
  • 2 st klyftor Vitlök
  • 1½-2 dl Yoghurt
Gör så här
  1. Koka de gröna linserna ca fem minuter i buljong och tillsätt matvete. Låt koka ytterligare i ca 5 minuter.
  2. Tillsätt råris och röda linser och låt koka ca 10 minuter.
  3. Tillsätt örterna och låt koka i ca 5 minuter till.
  4. Fräs löken i lite olja, tillsätt i grytan och rör om.
  5. Blanda i yoghurt och servera med lite färsk mynta och citronsaft.
  6. Trevlig måltid!
Detta recept innehåller
Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad