Ashe-adas
Ingredienser

4 port

  • 2 dl Kvarngryn
  • ½ dl Gröna linser
  • 1 liter Buljong (valfri)
  • 1 dl Purjolök
  • 1 dl Persilja
  • 2 st klyftor Vitlök
  • 1 krm Gurkmeja
  • 1 msk Torkad dragon eller basilika
  • Saften av en citron
Gör så här
  1. Koka linserna i buljong i ca 5 minuter.
  2. Tillsätt Kvarngryn och låt koka ca 10 minuter.
  3. Fräs den hackade purjo – och vitlöken med gurkmejan i lite olja. Tillsätt persiljan i kastrullen. Rör om och låt puttra ca 10 minuter.
  4. Strö över torkade dragon eller basilika. Servera med citronsaft.
  5. Smaklig måltid!
Detta recept innehåller
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad
Ankbröst med fänkålskryddade Kvarngryn samt apelsin- och habanerosås
Krämig matvetesoppa med frisk sallad (vegansk)
Tahinigryn med harissastekta morötter (vegansk)
Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)
Gratinerad portabello med Svenska Kvarngryn och röda linser