4 portioner

En snabbfixad, vackert gul och smakrik rätt. Russin och granatäppelkärnor ger ett gott, sött och fruktigt inslag. Bjud med härligt rostad fänkål och kallrökt lax. Perfekt att ställa på buffébordet, eller att servera som en middag för sig.

Saffransbulgur
3 dl bulgur
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 g saffran (1 pkt)
1 dl russin
1/2 dl granatäppelkärnor
1/2 dl hackad färsk bladpersilja
1/2 msk olivolja

Rostad fänkål
2 fänkål
1 msk olivolja
flingsalt

Lax
300 g kallrök lax (gravad går också bra)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°C. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i olja tills de mjuknat. Tillsätt saffran, vatten och buljongtärning och koka upp. Tillsätt bulgur och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna något och blanda sedan ner russin, granatäppelkärnor och hackad färsk bladpersilja. Ansa och skär fänkålen i klyftor, lägg på en bakpappersklädd plåt och ringla över olivolja. Rosta i övre delen av ugnen i ca 15 minuter. Bjud bulgursalladen med fänkål och lax.

DETTA RECEPT INNEHÅLLER

Bulgur_380x600

Sirapskålgryn med lingon och järpar
Fruktigt grynbröd
Veteotto med lax och räkor
Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad
Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka
Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs
Heta kräftor med Kvarngryn och kålrot
Grillad chorizo och matvetesallad med kapris
Gröna kvarngryn med grillad lax
Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos
Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar
Zucchini- och Matvetefrittata med smakrik tomatsallad