Ca 50 port. Serveras med fördel till panerad fisk och en kall sås, ugnstekt lax eller havets wallenbergare

  • 2,5 kg Ekologiskt Svenskt Matvete
  • 3 l vatten
  • 4 msk grönsaksbuljong
  • 1 påse gröna ärter (2,5 kg)
  • 5 msk fryst dill
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad citron
  • 3 msk italiensk salladskrydda

Fördela vetet jämnt i två bleck. Ha i 2 msk buljongpulver i vardera bleck. Slå på 1,5 l vatten i vardera bleck. Ställ ugnen på ånga och stoppa in blecken. Ånga i 15 min.

Häll sedan i ärtorna i det varma vetet, ärtorna kan vara frysta, de tinar på ett kick. Blanda i citron, olja, dill och salladskrydda. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar (gärna citronpeppar).

Våra ekologiska Svenska Matgryner är nästan lite för bra för att vara sanna. Inte nog med att de är prisvärda och enkla att tillaga. De odlas inom en tio mils radie till vår kvarn i Lidköping samt är av naturen proppade med fibrer och höga halter med protein. Låter som hokus pokus men är egentligen bara vanligt vete, havre eller råg som vi ångat hastigt.