6-12 pers
- 2 dl Svenskt Matvete
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2 avokado
- 2 tomater
- 2 ägg
- 3 msk grov senap
- 125 g färskost med pepparrotsmak
- 3 msk créme fraiche
- 1 tsk honung
- 3 msk fryst dill
- 3 msk fryst gräslök
- ca 150 gram rökt lax
- 1 apelsin(skalet)
- salt och peppar.
Koka matvetet i 2,5 dl vatten och buljongtärningen i 12 minuter, eller tills allt vatten är borta och vetet är mjukt. Låt grynen svalna. Koka äggen i 4 – 5 minuter. Blanda färskost med crème fraiche och mosa ner de lättkokta äggen. Blanda med örterna.
Tärna avokado och tomat och blanda i dem med. Blanda i det avsvalnade vetet, klicka i senap och honung. Salta och peppra. Strimla i laxen och riv över apelsinskal.
Blanda och servera med fördel på knäckebröd eller kavring