Brynta kvarngryn med torsk, ägg och brysselkål

4 portioner

  • 3 dl Svenska Kvarngryn
  • 3 dl vatten
  • 100 gr brysselkål
  • 3 tsk dillfrö
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 4 hårdkokta ägg
  • 50 gram smör
  • 1 knippe dill
  • 500 gr torskrygg
  • 3 dl vatten
  • 1 citron
  • 3 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • salt

Lägg försiktigt i äggen i sjudande vatten och låt dem sjuda (eller koka försiktigt) i 6 minuter. Kvarta brysselkålen. Koka kvarngrynen med brysselkål, buljongtärning och vatten under lock 10 – 15 minuter. Bryn smöret tills det har en kolaliknande doft. Blanda i den hackade dillen och slå över grynen. Klyfta äggen och blanda i dem också.

Skiva citronen. Koka upp vatten med citronskivorna samt kryddorna. Lägg i torsken och låt koka försiktigt under lock ca 5 minuter.