4 portioner
- 3 dl Svenska Kvarngryn
- 3 dl vatten
- 100 gr brysselkål
- 3 tsk dillfrö
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 4 hårdkokta ägg
- 50 gram smör
- 1 knippe dill
- 500 gr torskrygg
- 3 dl vatten
- 1 citron
- 3 lagerblad
- 10 svartpepparkorn
- salt
Lägg försiktigt i äggen i sjudande vatten och låt dem sjuda (eller koka försiktigt) i 6 minuter. Kvarta brysselkålen. Koka kvarngrynen med brysselkål, buljongtärning och vatten under lock 10 – 15 minuter. Bryn smöret tills det har en kolaliknande doft. Blanda i den hackade dillen och slå över grynen. Klyfta äggen och blanda i dem också.
Skiva citronen. Koka upp vatten med citronskivorna samt kryddorna. Lägg i torsken och låt koka försiktigt under lock ca 5 minuter.