Fruktigt grynbröd

Ugn 175 grader i cirka 60 minuter

  • 1,5 dl Svenska Kvarngryn
  • 1,5 dl Svenskt Matvete
  • vatten
  • 1,5 dl sirap
  • 5 dl filmjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl grovt dinkelmjöl
  • 200 gr torkad frukt (plommon, aprikos, äpple, russin)
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk brödkryddor
  • 2 kvistar rosmarin (eller 2 tsk torkad rosmarin)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • Flingsalt och rosmarinkvistar

Sätt på ugnen.
Häll upp grynen i en skål och slå över kokande vatten så att det täcker grynen. Låt stå medan du blandar resten av ingredienserna.

Hacka frukten lite grovt och hacka även rosmarinen. Blanda samman alla ingredienserna. Häll av vattnet från grynen och blanda även dem. Se till att blanda ordentligt. Lägg upp brödsmeten i en klädd brödform och grädda på 175 grader i ca 60 minuter eller till innertemperaturen är 96 – 98 grader.

Låt brödet svalna i formen innan du skär upp det.