Kvarngryn med spenat och isterband samt råriven rödbetssallad

4 portioner

  • 3 dl Svenska Kvarngryn
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 65 – 70 gram färsk bladspenat
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 4 isterband
  • 1 gul lök
  • 2 äpplen
  • 2 msk grovkornig senap
  • olja
  • salt och peppar
  • 2 – 3 råa rödbetor
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 dl granäpplekärnor
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • salt

Gör så här:

Koka upp gryn med en buljongtärning i vatten. Lägg i spenat och rosmarin och låt puttra under lock i 10 – 15 min. Ta bort skinnet på isterbanden och hacka löken. Skala och hacka äpplet. Värm upp lite olja i en stekpanna. Fräs lök och äpple en liten stund.

Lägg i isterbanden och stek alltsammans i ca 5 minuter. Klicka i senapen och stek ytterligare 5 minuter. Häll i de kokta spenatgrynen och blanda ordentligt med isterbandsfräset. Smaka av med salt och peppar.

Under tiden du steker isterbanden kan du skala och riva rödbetorna grovt. Blanda dem med balsamvinäger, svartpeppar och granatäppelkärnor.

Servera det hela med stekt ägg.