Ljummen Kamutvetesallad med pumpa och parmaskinka

4 port

  • 3 dl Ekologiskt Kamutvete
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning svampbuljong
  • 30 gram torkad svamp
  • ½ -1 butternutpumpa
  • 1 ask (ca 250 g) cocktailtomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, skalet
  • 1 tsk chiliflakes
salt och peppar
olivolja
  • 150 – 200 g parmaskinka
  • Ruccola
  • Parmesanost

Dressing:

  • 2 – 3 dl crème fraiche
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 msk tryffelolja

Gör så här:

Koka upp vårt Kamutvete i vatten, tillsammans med buljongen och den torkade svampen. Låt koka 10 – 15 minuter. Skala och strimla pumpan, dela tomaterna. Hetta upp olivolja i en panna.

Stek pumpan med tomaterna, pressa i vitlöken. Krydda med raspat citronskal, chiliflakes och salt och peppar. Häll i den färdigkokta veten och blanda ihop med pumpan.

Blanda ihop crème fraiche med salladskrydda och tryffelolja.

Lägg upp Kamutvetesalladen och riv (eller hyvla) över parmesan, strö över ruccolabladen och lägg på parmaskinkan.