Krämig Matvetesallad med grillad majs och spare ribs

4 port

  • 3 dl Svenskt Matvete
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 färdigkokta majskolvar
  • ½ huvud färsk vitkål
  • 1 äpple
  • 1 påse tacokrydda
  • 2,5 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 pkt (ca 1,5-2 kg) marinerade Ribs

Gör så här:

Koka matvetet i panna direkt på grillen med buljongen och 3 dl vatten i 10 till 15 minuter. Grilla på majskolvarna lite, så de få lite färg och grillsmak. Strimla vitkål, hacka äpplet. Skär av majskornen från kolven. Blanda alltsammans med gryn, gräddfil, crème fraiche och tacokryddan.
Smaka eventuellt av med mera salt.

Grilla de färdigmarinerade ribsen fyra-fem minuter på varje sida, skär upp och servera med den smakrika salladen.