Grillad chorizo och matvetesallad med kapris

4 portioner

Du behöver:

  • 3 dl Svenskt Matvete
  • 3 – 4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk kapris
  • 3 msk syltlök
  • 3 msk bostongurka
  • 2 msk senap
  • ½ purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 tsk dragon
  • 2 tsk torkad dill
  • rostad lök
  • salt och peppar
  • 4 – 6 chorizo eller andra kryddstarka korvar

Gör så här:

Koka grynen med buljongtärningen och vattnet, antingen i panna direkt på grillen eller på spisen. Koka i 10 till 15 minuter under lock, beroende på hur mycket tuggmotstånd du vill ha i grynen. Hacka lök och purjolök. Blanda alla övriga ingredienser, förutom den rostade löken. Blanda ned alltsammans i grynen och smaka av med salt och peppar. Garnera salladen med den rostade löken. Snitta korvarna och grilla några minuter på var sida tills de har fått fin färg och är varma rakt igenom.