Grillad kyckling med kardemummavete och aprikos

4 port

Du behöver:

  • 600 – 800 gr kycklingfilé
  • 3 dl Svenskt Matvete
  • 3 – 4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 tsk kardemummakärnor
  • 3 – 4 tsk gurkmeja
  • 3 tsk torkad koriander
  • 6 – 8 aprikoser
  • ca 140 gr ädelost
  • 2 msk curry
  • 3 tsk ingefära
  • 2 msk senapsfrön
  • 2 kvistar mynta
  • olivolja
  • salt

Gör så här:

Skär aprikoserna i stora bitar. Hetta upp en panna (går bra direkt på grillen om du vill) och häll i oljan. Fräs aprikoserna med kryddorna i ca tre minuter. Häll i gryn och smula ner buljongen. Häll på vatten och lägg på ett lock. Koka i 10 till 15 minuter beroende på hur hårt tuggmotstånd du vill ha. Ta av från värmen och låt svalna något. Smula/tärna sedan över ädelosten.
Mortla de torra kryddorna tillsammans med bladen från myntakvistarna. Gnid sedan in kycklingen med kryddblandningen och lägg på grillen. Grilla filéerna i 5 till 8 minuter på varje sida. Eller tills innertemperaturen är ca 70 grader (mät med köttermometer).