4 port
Du behöver:
- 600 – 800 gr lövbiff
- 3 dl Svenska Kvarngryn
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 3 dl vatten
- ½ rödlök
- 1 ask jordgubbar
- 200 gr chèvre
- 3 msk créma di balsamico
- saften från 1 apelsin
- svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 1 vitlök, solo
- skalet från 1 apelsin
- salt och peppar
Gör så här:
Koka grynen med buljongtärningen och vatten. Går alldeles utmärkt att koka direkt på grillen i panna. Grynen ska koka i 10 till 15 minuter beroende på hur hårt tuggmotstånd du vill ha. Ta av grynen från värmen och låt svalna något (eller helt om du vill ha en kall sallad).
Skiva i jordgubbarna och hacka i rödlöken. Tärna chèvren, blanda i och pressa saften från apelsinen. OBS! Riv först av skalet från apelsinen och spara till marinaden till köttet. Ringla sedan i balsamicon och krydda med svartpeppar. Blanda sedan alla ingredienser. Smaka eventuellt av med salt.
Blanda pressad/riven vitlök med rivet apelsinskal och olivolja. Pensla köttet med marinaden och salta och peppra. Lägg köttet på riktigt het grill och grilla endast ett par minuter på varje sida.