Grillad lövbiff och chèvregryn med jordgubbar

4 port

Du behöver:

  • 600 – 800 gr lövbiff
  • 3 dl Svenska Kvarngryn
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl vatten
  • ½ rödlök
  • 1 ask jordgubbar
  • 200 gr chèvre
  • 3 msk créma di balsamico
  • saften från 1 apelsin
  • svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlök, solo
  • skalet från 1 apelsin
  • salt och peppar

Gör så här:

Koka grynen med buljongtärningen och vatten. Går alldeles utmärkt att koka direkt på grillen i panna. Grynen ska koka i 10 till 15 minuter beroende på hur hårt tuggmotstånd du vill ha. Ta av grynen från värmen och låt svalna något (eller helt om du vill ha en kall sallad).

Skiva i jordgubbarna och hacka i rödlöken. Tärna chèvren, blanda i och pressa saften från apelsinen. OBS! Riv först av skalet från apelsinen och spara till marinaden till köttet. Ringla sedan i balsamicon och krydda med svartpeppar. Blanda sedan alla ingredienser. Smaka eventuellt av med salt.

Blanda pressad/riven vitlök med rivet apelsinskal och olivolja. Pensla köttet med marinaden och salta och peppra. Lägg köttet på riktigt het grill och grilla endast ett par minuter på varje sida.