Chili sin Carne med avokadoröra (vegansk)

4 portioner.

DU BEHÖVER:

  • 3 dl Svenskt Matvete
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök solo
  • 1 röd paprika
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk tacosalsa (ca 230 g)
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tetra mixade bönor (ca 280g)
  • 1 burk vita bönor i tomatsås
  • ca 2 dl vatten

Avocadoröra:

  • 2 avokado
  • 1 lime (skal och saft)
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 1 klyfta vitlök
  • hackad färsk koriander
  • salt, peppar och chiliflakes

GÖR SÅ HÄR:

Hacka lök, vitlök och paprika. Fräs i het panna med olja, slå i grynen efter ett par minuter. Krydda med tacokryddan. Slå sedan i salsa, tomatkross och båda bönsorterna. Slå på vatten och låt koka under lock i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Mosa avokadon. Finhacka lök och tomat och blanda i. Hacka i koriandern, riv i vitlök och limeskal. Pressa över limesaften och blanda. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.