Kikärtsbiffar med curryvete, rotfrukter, och chutneycréme

4-5 port

Den här rätten är kan du enkelt göra till vegansk om du byter ut kvargen till en mjölkfri produkt.

Du behöver till Curryvetet:

  • 3 dl Svenskt Matvete
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk kummin
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3,5 – 4 dl vatten
  • olja till stekning

Gör så här:
Skala och hacka rotfrukterna, tärna dem i centimeterstora bitar. Stek dem ett par minuter i olja, fräs med vetet och krydda med curry och kummin. Smula över buljongtärningen och häll i vattnet. Koka under lock i 10 till 15 minuter.

Du behöver till Kikärtsbiffar:

  • 2 pkt kikärter (à 380 gram)
  • 1 vitlök solo
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk ströbröd eller panko
  • 2 msk maizenamjöl
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 tsk röd currypasta
  • skalet och saften från en lime
  • salt
  • olja till stekning

Gör så här:
Häll av och skölj kikärterna. Mixa dem släta. Finhacka löken och blanda i. Riv skalet på limen och press ur saften, blanda med kikärtorna och löken. Strö i maizenamjölet, ströbröd och spiskummin. Blanda ihop allting tillsammans med currypastan och smaka av med salt. Forma till biffar och vänd dem i ströbröd. Stek på medelhög värme i 4 till 5 minuter på varje sida.

Chutneycrème:

  • 2 dl kvarg naturell
  • 3 msk mangochutney

– Blanda. Klart 🙂