Ugnstekt falukorv med tomatgratinerade kvarngryn

4 port
ugn 200 grader

Du behöver:

  • 4 dl Svenska Kvarngryn
  • 4,5 dl vatten
  • 1 tärning buljongtärning
  • 200 gram naturell färskost
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 äpple
  • 1 tsk curry
  • 100 gram riven ost

Tomatsås:

  • 1 tetra krossade tomater
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk dragon
  • 2 tsk socker
  • ½ purjolök
  • 1 paprika
  • salt och peppar

Koka grynen i vatten med buljongtärning i 10 till 15 minuter. Dela falukorven i ca 5 cm tjocka skivor. Finhacka äpplet och blanda det i färskosten tillsammans med curryn och senapen. Hacka paprikan och purjolöken och blanda det med de krossade tomaterna. Krydda med salt, peppar, socker, dragon och curry.

Smörj en ugnssäker form och lägg grynen i botten (om det är lite vätska kvar i grynen gör det ingenting). Slå sedan över tomatkrosset. Lägg i falukorvsskivorna och klicka på färskostblandningen på falukorvsskivorna. Strössla över den rivna osten. Gratinera i ugn i 15 till 20 minuter.