Italienska kotletter med krämiga parmesangryn

DU BEHÖVER:

4 portioner – Ugn 225 grader

  • 4 portioner
  • Ugn 225 grader
  • 3 dl Svensk Matvete
  • 3,5 dl vatten, buljongtärning
  • 4 fläskkotletter à 150-200 g
  • 2 tsk oregano, salt och peppar
  • smör och olivolja
  • 1 tomat
  • 1 mozzarella
  • 2-3 msk tapenade
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven parmesan
  • ca 100 g gröna ärtor

Gör så här:
Koka grynen tillsammans med en buljongtärning, (grönsaks- eller umami) i cirka 10 minuter. Krydda kotletterna med salt, peppar och oregano. Stek dem i smör och olivolja 2 till 4 minuter på varje sida. Finhacka tomat och mozzarella, blanda hacket med tapenaden.

Lägg kotletterna i en ugnsform eller på plåt. Klicka på tomathacket och gratinera i ugnen i cirka 10 minuter. När grynen kokat färdigt häll av eventuellt överflödigt vatten och blanda i crème fraiche och parmesan. Koka upp snabbt igen och blanda i ärtorna. Smaka av med salt och peppar.