Saffranspaella

4-6 port

500 g kycklingfilé
1 citron
3 msk tomatpuré
1 vitlök
½ röd chili
1 paprika
1 rödlök
2,5 dl Kvarngryn
1 pkt saffran
2 tsk gurkmeja
1 dl vitt vin
3 msk kycklingfond
1 ask cocktailtomater
3 dl vatten
200 g räkor, hackad basilika
olivolja
smör

Strimla kycklingen. Hetta upp en panna med olivolja och smör. Bryn kycklingen, riv över vitlök och citronskal. Hacka ner chilin, salta och peppra. Pressa sedan över citronsaften och klicka i tomatpurén. Låta fräsa runt en stund. Ha sedan i saffran och gurkmeja. Strimla sedan lök och paprika och lägg ner i pannan. Blanda sedan ner grynen, fonden och tomaterna.. Späd med vatten. Låt koka utan lock tills grynen är färdiga, ca 10 minuter. Servera med färska skalade räkor och hackad basilika